Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Profiel

 

De Bedrijven die deel uitmaken van Rabo Vastgoedgroep: Bouwfonds Ontwikkeling, MAB Development, FGH Bank, Bouwfonds Investment Management en Fondsenbeheer Nederland, zijn actief in elke fase van de vastgoedketen met een unieke combinatie van activiteiten- ontwikkeling, financiering en investment management. 
 

Gebundelde capaciteiten

Ieder onderdeel heeft zijn individuele kennis, ervaring en kracht. Als groep beschikken we over gebundelde capaciteiten op het gebied van vastgoedontwikkeling en vastgoedgerelateerde diensten. Op deze manier wordt een relevante bijdrage geleverd aan het succes van de Rabobank Groep. 
 

Ambities realiseren

Wij willen de ambities realiseren van klanten en opdrachtgevers, op het gebied van wonen, werken, winkelen en recreëren. Ook bieden wij fondsen voor diegenen die willen investeren in een aangename en duurzame omgeving.  

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Vastgoed draagt direct bij aan het welzijn en de welvaart van mensen en vormt een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering van ondernemingen.
 Vastgoed staat in dienst van de eindgebruiker en moet nu en in de toekomst bijdragen aan de kwaliteit van de samenleving. Daarom is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) gemeengoed binnen Rabo Vastgoedgroep. In ons MVO-statuut staat hoe wij in de maatschappij willen samenwerken. Onze ambitie is een toppositie op het gebied van duurzaamheid binnen de vastgoedsector.
 

Vier pijlers

Het MVO-beleid van Rabo Vastgoedgroep en de divisies is gebaseerd op vier pijlers:
- Duurzaam vastgoed
- Integer ondernemen
- Verantwoorde bedrijfsvoering
- Maatschappelijke betrokkenheid
 
 

Duurzame samenwerkingsverbanden

Of het nu gaat om ontwikkelen, financieren of beleggen: de vastgoedmarkt is een markt van langjarige trajecten. Maar niet alleen daarom streven wij naar langdurige samenwerking met onze klanten, opdrachtgevers, overheden en andere marktpartijen. Wij geloven in de kracht van duurzame samenwerkingsverbanden. Daarom investeren we in de relatie met onze partners. Intensief en met passie voor het vak werken we samen voor dat ene doel: de vastgoedambities van onze klanten waarmaken.
 

Onderdeel Rabobank Groep

Doordat we onderdeel uitmaken van de Rabobank Groep, beschikken we over de benodigde financiële slagkracht en kunnen we optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die Rabobank en zijn netwerk bieden.
 

Innovatieve producten

De onderlinge samenwerking binnen Rabo Vastgoedgroep en de onderdelen van de Rabobank Groep levert interessante, innovatieve producten en diensten op.
 
Een aantal concrete voorbeelden:
 
  • Klanten die een energiezuinige nieuwbouwwoning kopen, kunnen bij Rabobank een hogere hypotheek krijgen;
  • Bouwfonds Ontwikkeling en MAB Development trekken samen op met lokale Rabobanken: bij de ontwikkeling van projecten, bij de verkoop en bij de vorming van aantrekkelijke hypotheken voor klanten;
  • FGH Bank ondersteunt lokale banken onder andere door middel van analyse van vastgoedfinancieringsaanvragen en bij revisies van financiële belangen. FGH Vastgoed Expertise, dochter van FGH Bank, levert portefeuilleanalyses en adviseert Rabobanken op het gebied van markt- en locatieonderzoeken en portefeuille- en huisvestingsanalyses;
  • Bouwfonds Investment Management werkt succesvol samen met Robeco Duitsland voor de plaatsing van een Europees vastgoedfonds.